ابراز نگرانی ناوی پیلای در مورد فاجعه انسانی توسط مخالفان سوری

کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل در ژنو در حالی واکنش جامعه بین الملل را برای توقف فاجعه انسانی در سوریه خواستار شد که وزرای خارجه اتحادیه اروپا، ممنوعیت ارسال سلاح به مخالفان سوریه را تصویب نکردند.

google-11.jpeg

ناوی پیلای در آغاز بیست و سومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو تاکید کرد که کشورهای جهان از این پس دیگر نمی‌توانند نسبت به نیازهای مردم سوریه که خواستار کمک هستند بی‌تفاوت باشند.

وی گفت: در سوریه فاجعه‌ای انسانی و اجتماعی در حال رخ دادن است و این غیرنظامیان هستند که هزینه خشونت‌های طرف‌های درگیر را می‌پردازند.

بر اساس گزارش پایگاه خبری سازمان ملل، از آغاز ناآرامی‌ها و جنگ مخالفان علیه دولت سوریه از مارس 2011 تاکنون، افراد زیادی کشته و بی‌خانمان شده‌اند. سازمان ملل همچنین تخمین می‌زند که نزدیک به یک میلیون و نیم سوری نیز به کشورهای همسایه گریخته‌اند.

خانم پیلای ادامه داد: گروه‌های مخالف در سوریه مرتکب نقض حقوق بشر می‌شوند و اطلاعات بدست آمده تیم بازرسی ما نشان می‌دهد که گروه‌های مسلح مخالف از غیرنظامیان میان به‌عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند و آدم‌ربایی‌ها روز به‌ روز در حال افزایش است.

پیلای یادآور شد که گروه‌های مخالف سوری همچنین مرتکب جرایم خطرناکی چون شکنجه و اعدام‌های فراقانونی می‌شوند.

کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل تاکید کرد که گروه‌های مخالف باید متوجه باشند که مسئول این رفتارهای غیرانسانی و پیامدهای آن هستند و اکنون جامعه بین‌الملل موظف است به مردم این کشور که نیازمند کمک و حمایت فوری هستند، توجه بیشتری نشان دهد.

این در حالیست که روز دوشنبه وزرای خارجی اتحادیه اروپا، طرح توقف ارسال سلاح به مخالفان بشار اسد رییس‌جمهور سوریه را تصویب نکردند و این امر می‌تواند راه را برای مبارزات مسلحانه گروه‌های مخالف باز کند.

بر اساس این گزارش، شورای حقوق بشر سازمان ملل قرار است به زودی بنا به درخواست کشورهای ترکیه، قطر و آمریکا، نشست فوق‌العاده‌ای را درباره وضعیت شهر القصیر سوریه و حوادث اخیر در این شهر برگزار کند.