عفو بین‌الملل:

وضعیت حقوق بشر در امارات بدتر شده است

سازمان عفو بین الملل اقدام مقامات امارات متحده عربی در سرکوب فعالیت های حقوق بشری را محکوم کرد و لغو اتهامات علیه 94 فعال را خواستار شد.

100-115.jpg

هم‌اکنون 94 فعال حقوقی و سیاسی در امارات متحده عربی در حال محاکمه هستند که همگی آنها به همکاری با گروه‌های مخالف و تلاش برای بر هم زدن امنیت ملی متهم شده‌اند.

اغلب این متهمان از اعضای مجمع راهنمایی‌های اجتماعی و اصلاحات (الاصلاح) هستند که سال‌هاست بطور مسالمت‌آمیز در دفاع از دستورالعمل‌های اسلام و آزادی در جامعه‌شان فعالیت می‌کند.

این 94 نفر درواقع به نقض ماده 18 قانون مجازات عمومی - که براساس آن تاسیس، مدیریت و فعالیت در گروه‌هایی که قصدشان براندازی حکومت است منع شده- متهم‌اند و در صورت اثبات جرم به حبس تا 15 سال محکوم خواهند شد.

اعضای این گروه و افراد مرتبط با آنها زمانی از سوی مقامات تحت فشار و سرکوب قرار گرفتند که جمعی از فعالان،‌ دانشگاهیان، حقوقدانان و دانشجویان در مارس 2011 طی نامه‌ای رسمی از مقامات این کشور خواستند تا انتخابات پارلمانی برگزار کنند و آزادی‌های بیشتری در کشور بوجود آورند.

سرویس اطلاعات امارات پس از ارسال این درخواست اقدام به آزار و اذیت و سرکوب فعالان حقوق بشری و سیاسی در سراسر این کشور کرد. این بدرفتاری‌ها تاکنون در امارات بی‌سابقه بوده است.

در آوریل 2011 دو گروه تعطیل شدند و دو ماه پس از آن پنج مرد به اتهام انتشار مطالب انتقادی در یک پایگاه خبری آنلاین به حبس محکوم شدند. آنها سپس مورد عفو رییس‌جمهور قرار گرفتند و آزاد شدند؛ در حالی که سوابق کیفری‌شان همچنان موجود است.

براساس گزارش پایگاه اینترنتی عفو بین‌الملل، سرکوب فعالان از مارس شدت بیشتری پیدا کرد. 94 نفر که تعدادی از آنها زن می‌باشند، بازداشت شدند و بسیاری‌شان نیز شغل‌های خود را از دست دادند.

این اقدامات تا جایی ادامه پیدا کرده است که حتی همسران برخی از این 94 نفر از کار و فرزندانشان از مدرسه اخراج شده‌اند. علاوه بر این خویشاوندان بسیاری از آنها ممنوع الخروج شده‌اند.

بازداشت‌شدگان به مکانی نامعلوم برده شدند و برخی‌شان تا یک ماه اجازه صحبت با عزیزانشان را نداشتند و نتوانستند آنها را از سلامتشان مطلع کنند. بسیاری از این متهمان در دادگاه گفتند که مورد شکنجه و بدرفتاری قرار گرفته‌اند.

این در حالی است که این بازداشت‌شدگان پس از گذشت تقریبا یک سال به تازگی شانس حضور در برابر قاضی و محاکمه را یافته‌اند.

یکی از متهمان که بدلیل ترس زیاد از افشای نامش خودداری کرده است، در این باره گفت: نامه سال 2011 اولین درخواست ما نبود. اما اکنون به نظر می‌آید با شروع بهار عربی آنها نیز تحملشان را از دست داده و دیوانه شده‌اند.

وی افزود: مقامات می‌خواهند همه چیز را کنترل کنند و در رسانه‌ها ما را بعنوان دشمنان مردم و کشور معرفی کرده‌اند.

سازمان‌های مدافع حقوق بشر، از جمله عفو بین‌الملل اعلام کرده‌اند که دادگاه‌ اغلب این 94 متهم ناعادلانه و دارای ضعف‌های بسیاری بوده است و بازرسان و رسانه‌ها اجازه حضور در جلسات دادگاه را نداشته‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است که حداقل 64 نفر از این متهمان تا یک سال و قبل از محاکمه در مکان‌های نامعلوم حبس بودند و از حق ملاقات با یک وکیل تا فوریه گذشته محروم بوده‌اند و در صورت ملاقات با وکیل نیز جلساتشان در حضور معاون امنیتی دادستان تشکیل شده است.

فعالان حقوقی معتقدند که وضعیت حقوق بشر در امارات از گذشته نیز بدتر شده است و در صورت هرگونه انتقاد از مقامات، سیاست، دموکراسی و حتی خانواده پادشاه با بازداشت و بدرفتاری‌ مواجه خواهند شد.

عفو بین‌الملل در گزارش سالانه خود در 2013 اعلام کرد که وضعیت حقوق بشر و آزادی بیان در امارات متحده عربی روزبه روز بدتر می‌شود و اقدامات سرکوب‌گرانه علیه فعالیت‌های مسالمت‌آمیز در سطح رسانه‌های مکتوب و آنلاین شدت بیشتری پیدا کرده است.

آن هریسون، معاون سرپرست حوزه خاورمیانه در عفو بین‌الملل اظهار کرد: میان تصویری که امارات از خود نشان می‌دهد و آنچه که بطور واقع در داخل این کشور اتفاق می‌افتد فاصله زیادی وجود دارد و مقامات این کشور برای اصلاح این تصویر باید سیاست‌هایشان را با حقوق بین‌الملل و استانداردهای بین‌المللی تطبیق دهند.

وی در ادامه آزادی همه زندانیان سیاسی و احترام به آزادی بیان را در امارات خواستار شد.